|
Socha Krista v Riu
|
| coinageCZ |
Přidané 06. September 2008 10:40
|

SUA

Příspěvek: 131
Založený: 26.06.08
|
Zdravím, mám problém. šéf se vrátil z dovolené v Brazili a začal nám líčit své zážitky, ale něco mi nesedí... Socha Krista prý měří 8m... tak jsem hledal a našel, že měří 39. a nějaký drobný, ale taky jsem našel dvě různé fotky.
Která socha je ta pravá a kde se ukrývá ta falešná?
Socha Krista na hoře Corcovado - 8m
Socha Krista na hoře Corcovado - 39m
Srovnejte si to podle výšky lidí a podstavce. A dejte mi vědět, zda jsem slepej já a nebo někomu blbnul foťák.
PDA POCKET LOOX N560+tomtom+garmin mobile Xt+GPSTuner a Nokia 5800XM , |
| |
|
|
| motty.rt |
Přidané 06. September 2008 11:41
|
novice

Příspěvek: 19
Založený: 17.08.08
|
Ja bych rekl, ze na tech fotkach jsou obe sochy stejne velky. Jen kdyz je to foceny zespoda, tak se neda merit podle lidi kteri stoji xy metru od sochy. Koukni na lidi vzadu jak se prudce zmensuji a ti co by stali az u sochy by na tej fotce byli pidimuzici oproti podstavci. |
| |
|
|
| Sinuhet |
Přidané 06. September 2008 11:50
|

silver user

Příspěvek: 50
Založený: 26.06.08
|
perspektiva a postaveni objektu pri foceni muze byt zakerne klidne se vyfotim tak ze budu desetkrat vetsi nez ta socha nebo take tisickrat mensi ...
defakto spousta triku v filmu je na tomto principu postavena.
jsou to stejne sochy.
Upravil/a Sinuhet dne 06. September 2008 11:51 |
| |
|
|
| Milda |
Přidané 18. September 2009 10:26
|

novice

Příspěvek: 1
Založený: 12.11.08
|
Jo jo, perspektiva je zradna. Mam shodou okolnosti dvojici fotek ktery jsem delal sam a zrejme ze stejnych mist z jakych byly porizeny ty Tvoje. Bohuzel jsou v nepublikovatelne kvalite (dest, mokrej objektiv apod.). Jsou to stejne sochy, i kdyz po jizni americe najdes spoustu podobnych (mensich) soch krista. |
| |
|
|
| berusenka |
Přidané 22. September 2009 13:13
|

novice

Příspěvek: 2
Založený: 28.03.09
|
Perspektiva :D no jo no :D Jinak velmi zajímavá socha...to musím uznat... |
| |